Hernari, oi hernari, on allergisen kaveri

hernaripurkkiPikaruokaa allergiselle lapsiperheelle ei löydy joka hyllyltä. Maksalaatikossa on nautaa ja monissa muissa valmisruuissa maitoa ja kotimaisia viljoja, tai vähintäänkin soijaa. Samat arjen kiireet ne on silti meilläkin, ja työ- ja hoitopäivän jälkeen on toisinaan hyvä olla jotain ihan heti valmista käden ulottuvilla. Tässä meidän perheen pikaruoka top 3:

  1. Ranskalaiset, 20 min. Oolannin uunirapeiden ranskalaisten peruna, rypsiöljy ja suola on ollut meille täydellinen yhdistelmä. Ravintolassa täytyy vaan muistaa tsekata, etteivät ole laittaneet sekaan vehnäjauhoa (esim. Muumimaailman Papan pannun ranskalaiset). Pikkuveikka on kaiken mahdollisen reissuruuan puutteessa koukutettu ranuihin jo alle puolivuotiaana.
  2. Vatajan nakit, 0-10 min riippuen syökö ihan sellaisenaan pahimpaan nälkään vai grillaako tai paistaako pannulla. Hyvää anyway, ranskalaisten lisänä, hodarin täytteenä tai herra Koirasen nauravina nakkeina (ks. Miina ja Manu).
  3. Hernekeitto, 5 min. Hernaria tehtiin taas viidessä minuutissa päivän puhteista uupuneena ja nälkäisinä. Ja aina uppoaa. Tätä meillä toivotaan, no joo niiden makaroonien lisäksi, mutta kuitenkin.
  • Bonus: Itse paistetut lihapullat pakkasesta. Sopivaa lihaa, öljyä, suolaa ja yrttejä, margariinissa paistettuna. Sopii  lisukkeeksi mille vaan quinoajyvistä muussiin ja pastaan, ja mikä parasta, valmis noin puolessa minuutissa tai miten kauan kenenkin mikro sulattaa.

Mitäs teillä syödään?

Jätä kommentti